En Sağlam Karakter Hangisidir?


Bu Yazımızda metin2 oyununda en iyi ve sağlam karakterin hangisi olduğunu tartışacağız.
Fakat Aslında Böyle bir genelleme asla yapılamaz. Oyunun mantığı gereği tüm karakterler eşit tasarlanmaya çalışılmıştır. Sorunun cevabını kendiniz vermeniz gerekir. Her oyuncunun oynayış stiline göre onun en iyi karakteri belirlenir.
Tabi benim her karaktere eşit bakıp birinin diğerinden üstün özellikleri var ama şunun da şusu iyi demem beklenir. Cevabım da bu şekilde olacak :)

Peki ben hangisini seçeyim?

Adil efsunlanmış 8 karakter (bedensel, zihinsel, karabüyü, büyülü silah, bıçakçı, okçu, ejderha gücü, iyileştirmeci) birbirine ölümüne dalsa muhtemelen en son ayakta kalacak KARABÜYÜsura olacaktır. Ancak sorun şu ki; karabüyü suraların bu kadar dayanıklı olmasından dolayı oyundaki çoğu kişi ilk olarak kendilerini karabüyü suralara karşı güçlendirmeye yönelik efsun diziyor.
Bu nedenle hala körü körüne karabüyünün en “sağlam” karakter olduğunu iddia etmek biraz basmakalıp düşünmek olur.
Yani adil efsunlanmamış; silahına savaşçı ninja ve sura taşı eklenip şaman taşı yok sayılmış birçok karakter bir alanda toplansa; son ayakta kalacak karakter ŞAMAN’dır. Ejderha gücü veya iyileştirmeci, eğer lonca savaşı veya şehir basmalarda sağlam olmak istiyorsanız şaman olun. Kimse size karşı taş eklemez, düz vuruşlarınız kimse yelpaze veya çan savunması dizmediğinden bedensel savaşçı düz vuruşu gibi işler…
Ancak şamansanız 1e1 dövüşlerde karabüyüleri yenmeyi unutun. Karabüyüler becerilerin hasarını azaltan bir koruma becerisine sahiptir. Aksilik o ki şamanların gücü ise becerilerinden gelir. Yani kısacası; geniş kişi sayılı alanlarda şaman olmak büyük avantajdır, ne size karşı taş eklenmiştir ne de düz vuruşlarınıza savunma yapılmıştır. Ancak şaman ile tek başınıza yakalanırsanız, beceri vuruşu yapan karakterlere karşı çok güçlü bir sınıf -karabüyüler gibi- sizi çok çabuk yere serer.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski